Si të vish në Shqipëri?

Kufiri tokësor

Pika kufitare:

 • Kakavija është kufiri jugore me Greqinë
 • Kapshtica është në kufirin juglindor me Greqinë
 • Qafa e Thanës është në kufirin lindor me Maqedoninë
 • Morina(në Kukës) është kufiri verilindor me Kosovën
 • Hani i Hotit në kufirin verior me Malin e Zi
 • Murriqani në kufirin verior me Malin e Zi

Kufiri detar

 • Në portin e Durrësit

  mund të shkosh me traget nga shumë porte italiane, duke përfshirë Barin, Brindisin, Ankonën dhe Triesten.relates to the Italian ports of Bari, Brindisi, Ancona, Trieste and Koperin in Slovenia.
 • Porti i Vlorës

  në jug mund të arrihet me traget nga portet italiane të Barit dhe Brindisit.
 • Në Sarandë

  mund të udhëtosh nga ishulli i Korfuzit.

Aeroportet

Aeroporti i Nënë Terezës (që njihet gjithashtu si Rinasi) është rreth 25 km nga Tirana dhe ka fluturime direkte nga Evropa. Lidhjet kryesore janë me qytete e Londrës, Frankfurtit, Milanos, Romës, Vjenës, Zyrihut, Athinës, Beogradit, Bolonjës, Budapestit, Stambollit etj.

Burimi: http://www.akt.gov.al